AUD klesá na výsledkoch z trhu práce

AUD klesá na výsledkoch … 13. jún 2019 11:52   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Zhrnutie:

     AUD stráca v reakcii na report z pracovného trhu

     Ázijské indexy nasledujú Wall Street

     Čínsky FX regulátor chce zaistiť stabilné CNY na rozumných úrovniach

 

Zmiešané výsledky z Austrálie

Austrálsky dolár dnes stráca najviac z hlavných svetových mien v reakcii na dnešné výsledky z pracovného trhu. Čo viac, AUD zostáva pod tlakom aj vďaka miernemu zvýšeniu rizikovej averzie, ktoré je zrejmé aj na globálnych akciových trhoch.

Aussie klesá na páre s USD v reakcii na májové dáta z trhu práce. Celkovo však tamojšia situácia zostáva stále robustná. Zdroj: Macrobond, XTB Research

Austrálska ekonomika v máji pridala 42,3 tis. pracovných miest, čo samo o sebe vyzerá ako skvelé číslo. Takmer celý prírastok ale prišiel vďaka čiastočným úvazkům, keď plné úväzky rástli len o 2,4 tis. Nutné dodať, že sa jedná už o druhý mesiac s takto nevyrovnaným pomerom medzi čiastočným a plnými úväzky. Mierne sklamanie potom predstavujú výsledky samotnej nezamestnanosti, ktorá zostala bezo zmeny na 5,2%, pričom trh dúfal v jej zníženie o desatinu na 5,1%. Participácia na pracovnom trhu ale stúpla o desatinu na 66%, čo sa rovná historickému maximu. Čo to znamená pre úrokové sadzby? Trh si je dnes takmer istý, že sadzby v Austrálii budú znovu klesať, keď sa šanca na ich zníženie už v auguste pohybuje na 80%. Trhy však majú často tendenciu reagovať prehnane a vzhľadom k nedávnemu komentármi šéfa RBA Lowa je podľa nás stále pravdepodobné, že už sadzby znovu klesať nebudú. Pripomeňme, že podľa vyjadrenia Lowa nie je znižovanie sadzieb teraz ideálnym riešením pre oživenie investícií a väčšiu úlohu tak možno môže do budúcna zohrať vláda a jej štrukturálne programy.

AUDUSD pokračuje v ceste k spodnej hrane konsolidačného pásma potom, čo nedokázal prelomiť úroveň 0,7020. Zdroj: xStation5

Ázijské indexy sa obchodujú nižšie, niekoľko komentárov zo strany SAFE

V reakcii na slabšiu seansu v USA dnes zostáva pod tlakom tiež Ázia. Japonský index klesá o 0,7%, šanghajský je v okolí nuly a Hang Seng stráca 0,7%. Na vine je aj napätie okolo komentárov amerického prezidenta Trumpa, ktorý pozastavil rokovania s Čínou a ďalej vyhráža novými clami v prípade, že sa krajina nebude chcieť vrátiť k spoločnému stolu na ďalšie rokovania.

Cez noc sme sa potom dočkali niekoľkých komentárov od čínskeho FX regulátora SAFE. Ten upozornil, že bude robiť aj naďalej všetko pre to, aby udržal CNY na stabilných úrovniach. Zároveň dodal, že čínske FX rezervy postupne rastú a že krajina bude postupovať smerom k liberalizácii pohybu kapitálu medzi Čínou a zvyškom sveta. To podľa regulátora vytvorí výrazný priestor k prílivu nového kapitálu do krajiny.

CNY výrazne klesol proti USD v reakcii na eskaláciu obchodnej vojny s USA. Zdroj: Bloomberg

Z ďalších správ:

     Kanadský premiér Trudeau sa 20. júna stretne s Donaldom Trumpom v Bielom dome

     Japonský premiér Shinzata Abe sa 27. júna pred summitom G20 stretne s čínskym prezidentom

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist