Binance dáva FTX.com košom a už nemá záujem o prevzatie

Binance dáva FTX.com košom … 10. november 2022 09:36   Kryptomeny   kurzy.cz

 

Spoločnosť Binance oznámila, že nemá záujem o prípadné prevzatie konkurenčnej spoločnosti FTX.com, ktorá má vážne problémy. Toto oznámenie prichádza len deň po ďalšom oznámení, že dve popredné kryptomenové platformy dosiahli predbežnú dohodu o prevzatí neamerických operácií FTX za bližšie nešpecifikovanú sumu. Prevzatie malo vyriešiť krízu likvidity, do ktorej sa FTX dostala.

Podľa Binance sa spočiatku zdalo, že FTX bude možné zachrániť, ale ukázalo sa, že jej problémy sú nad rámec schopností a záujmu Binance.

Podľa vedenia FTX chýba firme približne 8 miliárd USD v dôsledku obrovského objemu žiadostí o výber. Začiatkom týždňa bola vykázaná suma 6 mld.

Na začiatku roka mala FTX trhovú kapitalizáciu približne 32 miliárd USD. Pôvodne firma odhadovala pokles prevádzkového zisku za tento rok na 144 miliónov USD. USD. Očakáva sa, že príjmy vzrastú na 1,1 miliardy USD v porovnaní s 1 miliardou USD v predchádzajúcom roku.

Len v pondelok a utorok klesla hodnota mincí FTT o 80 % na 5 USD, čím sa trhová kapitalizácia prepadla o približne 2 miliardy USD. V stredu pokles mincí pokračoval o ďalších 50 % na 2,3 USD, čím sa celková trhová kapitalizácia znížila na 308 miliónov USD. 

Problémy FTX/FTT spôsobujú veľké problémy celému sektoru kryptomien. Bitcoin za posledné dva dni oslabil o 13 a 15 % smerom k úrovni 16 000 USD, kde sa nachádza prvýkrát od novembra 2020. Ether klesol o 30 % pod úroveň 1 000 USD. Dnes sa kryptomeny mierne zotavujú. 

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist