Bitcoin opäť pod 21 000 USD - Tezos vedie zisky a čelí odporu

Bitcoin opäť pod 21 … 19. január 2023 13:29   Kryptomeny   X-Trade Brokers

 

Nálada na trhu kryptomien sa včera oslabila po tom, ako hlavné americké indexy začali klesať po komentároch centrálnych bankárov, ktorí vyjadrili obavy, že Fed nebude ochotný ukončiť cyklus zvyšovania sadzieb skôr, a to aj napriek klesajúcej inflácii. Ministerstvo spravodlivosti USA okrem toho oznámilo, že začalo vyšetrovanie Anatola Legkodymova, vedúceho burzy Bitzlato registrovanej v Hongkongu. Oficiálna správa o vyšetrovaní kryptomien zo strany DoJ ešte viac prehĺbila výpredajové nálady. Výmena prepracovala finančné prostriedky v hodnote stoviek miliónov dolárov, z ktorých veľká časť údajne pochádza z trestnej činnosti.

Kryptomena Tezos sa dnes dokázala takmer úplne zotaviť zo včerajších strát, hoci Bitcoin stále bojuje s úrovňou 21 000 USD a stále sa obchoduje okolo 20 800 USD. Pri pohľade na graf vidíme, že Tezos sa opäť priblížil ku kľúčovej rezistencii v blízkosti 1,04 USD, kde v posledných dňoch dominovala ponuka. Prípadné prelomenie tejto rezistencie by mohlo kryptomene dodať viac paliva a vyniesť ju až do oblasti 1,4 USD, teda na cenové úrovne pred kolapsom FTX. Na štvorhodinovom intervale sa kĺzavé priemery SMA100 (čierna) a SMA200 (červená) 16. januára opäť prekrížili a vytvorili takzvaný "zlatý kríž", ktorý by mohol býkom dodať ďalšie palivo. Predtým sa takýto kríž vyskytol v polovici júla 2022 a predchádzal býčej rally z úrovne 1,5 USD na viac ako 2 USD. Indikátor RSI osciluje okolo 53 bodov, čo naznačuje neutrálnu prekúpenú úroveň. Ak si predajcovia napriek býčiemu impulzu udržia prevahu, cena by sa nakoniec mohla ustáliť v oblasti 0,7 USD, kde sa nachádzajú predchádzajúce minimá.

zdroj : xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist