Bitcoin prvýkrát po 15 mesiacoch nad 11 000 USD = +170% od začiatku roka

Bitcoin prvýkrát po 15 … 24. jún 2019 11:45   Kryptomeny   kurzy.cz

Cena Bitcoinu cez víkend povyrástla až nad hranicu 11 000 USD za kus. Nad touto hranicou sa pohybuje prvýkrát po 15 mesiacoch a od začiatku roka, takže si pripisuje zhodnotenie cez 170%.

Podľa komentárov Bitcoinu praje nedávne predstavenie zámeru Facebooku predstaviť vlastnú virtuálnu menu Libru so širokou podporou ďalších firiem.

Rastová páka pre Bitcoin je potom vysvetľovaná predovšetkým cez rast všeobecnej dôvery v kryptomeny ako také a pripustenie toho, že vo všeobecnom meradle ide o serióznu záležitosť a nie len o módny či trendový výstrelok bez ďalšieho zmyslu či využitia.

Bitcoin je stále ešte jasným lídrom celého sektora.

Z iného uhla pohľadu by samotné uvedenie široko podporovanej kryptomeny s úplne odlišnou podkladovou filozofiou malo klasickým kryptomenám skôr škodiť.

Libra by na rozdiel od klasických kryptomien, ktoré sú často iba technologickou záležitosťou bez akýchkoľvek záruk, mala byť podložená reálnymi aktívami a mala by sa tak viac blížiť klasickým menám.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist