Bitcoin sa v dôsledku nervozity zo zvyšovania sadzieb stiahol

Bitcoin sa v dôsledku … 27. február 2023 12:33   Kryptomeny   eToro

 

Bitcoin mierne ustúpil zo svojich osemmesačných maxím, keď začiatkom tohto týždňa klesol z maximálnej hodnoty viac ako 24 500 USD a teraz sa obchoduje okolo 23 200 USD. 

Ether mal v uplynulom týždni podobný klesajúci trend, pričom jeho hodnota sa začala pohybovať v blízkosti 1 700 USD, ale teraz sa pohybuje okolo 1 620 USD. 

Aj keď sú stále výrazne nad svojimi minimami, trh s kryptomenami vyzerá neisto vzhľadom na možnosť lepších než očakávaných výsledkov inflácie a trhu práce v USA a inde. Tieto makrodáta sú kľúčové pre úvahy centrálnych bánk o zvyšovaní sadzieb, pričom hlavné trhy v súčasnosti oceňujú, že v roku 2023 nedôjde k ich zníženiu. 

Hoci sa nezdá, že by bitcoin a ether boli úplne ohrozené, medzi účastníkmi trhu po čerstvých aktualizáciách určite existuje prvok nervozity, čo sa prejavilo v pohybe cien počas uplynulého týždňa.

Simon Peters, eToro

Zdroj: eToro, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist