BTC zákonným platidlom v ďalšej krajine!

BTC zákonným platidlom v … 1. máj 2022 09:16   Kryptomeny   Crypto Kingdom

 

V dnešných Perličkách týždňa sa pozrieme na najdôležitejšie a najzaujímavejšie veci, ktoré sa vo svete kryptomien udiali za posledný týždeň. Zistite, ako postupuje regulácia kryptomien alebo čo majú David Beckham či McLaren spoločné s metaversom.

 

Salvador sa pripojil k ďalšej krajine, ktorá prijala bitcoin ako zákonné platidlo na svojom území. Konkrétne ide o Stredoafrickú republiku, kde BTC získala status zákonného platidla. Okrem toho boli v krajine legalizované aj ďalšie kryptomeny.

Na celom svete sa potom objavilo viac pokusov o vytvorenie rozsiahlych regulačných rámcov pre kryptomeny, pričom za zmienku stojí najmä Panama a jej legalizácia kryptomien v poslednom týždni, ako aj Mexiko. V Mexiku totiž prešiel senátom návrh zákona na vytvorenie regulačného rámca pre kryptomeny, ktorý by ich plne legalizoval a stanovil skôr pozitívne pravidlá. Mohli by sme sa jej dočkať ešte tento rok.
Útoky DeFi na vzostupe

Za posledný týždeň sme, žiaľ, opäť zaznamenali nejeden hackerský útok/zneužitie väčších platforiem DeFi. Aj keď nie najväčšie, aj tak boli odcudzené citeľné sumy. Konkrétne ide o projekty Deus Finance (odcudzených 13 miliónov dolárov), Saddle Finance (odcudzených 10 miliónov dolárov) a Fuse lending pools v rámci spoločnosti Rari Capital (odcudzených 80 miliónov dolárov).

Chcete sa naučiť pracovať vo svete decentralizovaných financií a znížiť pravdepodobnosť účasti na podvodných projektoch? Pozrite si našu DeFi univerzitu!

Zdroj: Crypto Kingdom, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist