Česká koruna na pätnásťmesačnom maxime

Česká koruna na pätnásťmesačnom … 27. jún 2019 14:07   Kurzy mien   ČSOB-Dealing

Česká koruna včera ocenila neutrálny (neholubičí) postoj centrálnej banky, posilnila až k 25,40 EUR / CZK, a je tak najsilnejší za posledných zhruba štrnásť mesiacov. Neutralita ČNB jej dáva priestor k ďalším ziskom, ktoré by mohli prekaziť prípadné slabšie čísla z tuzemskej ekonomiky naznačujúce ďalšie spomalenie rastu. Tie však s výnimkou PMI prídu na rad až v druhom júlovom týždni.

Relatívne vysoké korunové úrokové sadzby v čase, keď ECB zvažuje ďalšie uvoľnenie jej menovej politiky, tak zatiaľ ďalej udržujú atraktivitu českých aktív čo sa odráža okrem iného vo zvýšenom záujme zahraničných investorov o české dlhopisy. Tí na konci apríli držali 42% všetkých štátnych korunových bondov a svoje pozície tak za posledné tri mesiace zvýšili o cca 64 mld. Kč.

 

Eurodolár sa vrátil pod hranicu 1,14 a vyčkáva na zasadnutie G20. Trh zrejme vkladá do zasadnutia väčšie nádeje, čo sa odráža v amerických úrokových sadzbách a podpore dolára.

Dnes by však mohli trhy zaujať čísla z eurozóny, a to konkrétne v podobe nemeckej inflácie za jún.

kurz koruny

Zdroj: ČSOB-Dealing, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist