Česká koruna oslabuje na najslabšie úrovne od polovice júna

Česká koruna oslabuje na … 30. jún 2020 12:42   Kurzy mien   Komerční banka

Nemecká inflácia v júni vzrástla medzimesačne o 0,7% a medziročne o 0,8%. Tým tak prekonala odhady trhu najmä z dôvodu vyšších cien služieb, najmä v pohostinstve a kozmetických službách. Zdá sa tak, že vplyv na domáci dopyt na tento druh služieb nebol tak dramatický, aby viedol k obchodníkov k znižovaniu svojich cien. Pozitívnym prekvapením bol menší nárast nezamestnanosti v Maďarsku, ako očakával trh. Tá v máji vzrástla o tri desatiny na 4,1%.
Obchodovanie na finančných trhoch dnes bolo skôr pokojné v porovnaní s minulým týždňom. Aj tak ale pretrváva negatívny sentiment z rýchleho nárastu novo nakazených osôb COVID-19. Akciové trhy tak skôr stagnujú, zatiaľ čo dopyt po štátnych dlhopisoch rastie. Euro si voči doláru počas dneška mierne polepšilo, časť zisku ale v závere dňa stratilo a uzatvára tak na úrovni 1,124 USD / EUR. To sa však negatívne odrazilo na regióne, ktorý aj naďalej trpí rizikovou averziou investorov. Najviac opäť strácal maďarský forint, ktorý sa doteraz nespamätal z nedávneho prekvapivého zníženia úrokových sadzieb tamojšej centrálnou bankou. Dnes oslabovala aj koruna, ktorá sa na krátko pozrela nad úroveň 26,85 za euro. Ku koncu obchodovania sa však vrátila k súčasným 26,82 CZK / EUR a pripisuje si stratu 0,2%. S ľahkým ziskom tak končí len poľský zlotý. Negatívna nálada na trhoch pravdepodobne ešte nejakú dobu pretrvá a ani z domáceho prostredia nevidíme v najbližších dňoch potenciálny impulz pre jej posilnenie koruny.
Autor: František Táborský

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist