Česká koruna po rokovaní ECB oslabila spolu s celým regiónom (Komentár)

Česká koruna po rokovaní … 25. júl 2019 18:24   Kurzy mien   Komerční banka

Hlavnou udalosťou dnešného dňa bolo zasadnutie Európskej centrálnej banky. Podľa očakávania nedošlo k žiadnej zmene v nastavení menovej politiky, ale v zápisnici z rokovania došlo k pripustenie možnosti ďalšieho znižovania úrokových sadzieb. Z tlačovej konferencie potom vyplynulo, že je v hre aj nový program kvantitatívneho uvoľňovania. Podľa nás si však na ďalší krok budeme musieť počkať do septembra, kedy banková rada príde aj s novou prognózou centrálnej banky. Euro reagovalo tradične vysokou volatilitou a cez pôvodné oslabenie sa v závere dňa obchoduje so ziskom 0,3% na úrovni 1,117 USD / EUR. Trhy najmä potešila zmienka Maria Draghi o nízkej pravdepodobnosti recesie v eurozóne.

So začiatkom mediálnej karantény ČNB vyšiel pravdepodobne posledný rozhovor s členom bankovej rady pred zasadaním, ktoré sa uskutoční budúci štvrtok. Viceguvernér Tomáš Nidetzký potvrdil podľa nás väčšinový názor bankovej rady, že úrokové sadzby zostanú bez zmeny. Zároveň ale pripustil, že slabší koruna môže otvoriť priestor pre ďalšiu normalizáciu menových podmienok. V rovnakom tóne sa niesol aj včerajší rozhovor s jeho kolegom Alešom Michlom. Koruna sa dnes venovala skôr rokovaniu ECB a spolu s celým regiónom mierne oslabila.


Autor: František Táborský

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist