Česká koruna pokračuje v úspešnom ťažení.

Česká koruna pokračuje v … 6. január 2020 18:29   Kurzy mien   Komerční banka

Česká koruna pokračuje v úspešnom ťažení. Hneď skraja nového týždňa nadviazala na svoje úspechy z konca toho minulého. Korunu, ale ani okolité meny regiónu, nijako nevystrašil rinčanie zbraňami na stranách Spojených štátov a Iránu, respektíve Iraku. Akoby stredoeurópsky región z tohto pohľadu predstavoval pre investorov bezpečie. Koruna sa tak dnes prvýkrát od polovice apríla 2017 dostala ľahko pod hladinu 25,30 CZK / EUR.

Ešte úspešnejšia dnes bola česká koruna voči americkému doláru, kde sa z ranných kotácií nad 22,70 CZK / USD kurz v popoludňajších hodinách dostal až takmer k 22,55 CZK / USD. Eskalácie situácie na geopolitickej scéne a z pohľadu eura povzbudivé dáta viedli hneď s počiatkom dnešnej obchodnej seansy k posilneniu eura voči doláru. Pozitívny sentiment vniesli na eurový trh hneď ráno nečakane silné dáta nemeckých maloobchodných tržieb za november. Pozitívnu náladu potom potvrdily finálne čísla európskych kompozitných PMI, ktoré boli vďaka vzostupnej revízii v sektore služieb vylepšené. Po celoročnom klesajúcom trende to tak vyzerá, že sa situácia v eurozóne konečne začala stabilizovať.

Autor: Jan Vejmělek

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist