Česká koruna späť na 23,40 EUR/CZK

Česká koruna späť na … 9. máj 2023 08:40   Kurzy mien   ČSOB-Dealing


Koruna sa minulý týždeň prepadla späť k úrovni 23,40 EUR/CZK. Hlavným impulzom bol prekvapivý výsledok menovopolitického zasadnutia ČNB - traja zo siedmich členov hlasovali za sprísnenie menovej politiky.

Hlavným  makročíslom v ČR tohto týždňa bude aprílová inflácia (štvrtok). Podľa nášho odhadu celková inflácia klesla na 13,5 % r/r z marcových 15,0 %. Vážnym rizikom však z nášho pohľadu zostávajú príliš zotrvačné jadrové inflačné tlaky, ktoré sa pravdepodobne mierne zmiernili, ale predovšetkým v dôsledku imputovaného nájomného. Z pohľadu ČNB by však aprílový údaj o inflácii nemal priniesť žiadne výraznejšie prekvapenie (nová prognóza odhaduje 13,2 %), a preto - podobne ako v posledných mesiacoch - neočakávame výraznejší impulz pre korunu. Ak nepríde negatívny impulz z hlavných trhov, česká mena si môže bez väčších problémov udržať vybojované pozície a krátkodobo rozšíriť svoje zisky.

Zdroj: ČSOB-Dealing, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist