Česká koruna v rozmedzí 24,50-24,60 EUR/CZK

Česká koruna v rozmedzí … 28. júl 2022 10:58   Kurzy mien   ČSOB-Dealing

Koruna sa včera pri absencii nových makročísiel a komentárov centrálnych bankárov pohybovala v úzkom pásme 24,50-24,60 EUR/CZK. Českú menu môže naďalej podporovať intervenčná politika ČNB. Na nadchádzajúcom menovopolitickom zasadnutí však bude okrem nastavenia úrokových sadzieb (očakávame, že zostanú stabilné) nevyhnutné sledovať najmä postoj Bankovej rady k aktivite na devízovom trhu. Hoci v základnom scenári očakávame pokračovanie intervencií v prospech koruny, možnosť vypnutia intervenčného režimu považujeme vzhľadom na nejasnú komunikáciu zo strany Bankovej rady za značné riziko, ktoré by - v kombinácii s nezvýšením úrokových sadzieb - pravdepodobne viedlo k prudkému znehodnoteniu českej meny.

Zvýšenie tohtoročného deficitu štátneho rozpočtu o 50 miliárd Kč na celkových 330 miliárd Kč, ktoré včera schválila česká vláda, sa zaobišlo bez výraznejšej odozvy. Dodatočné rozpočtové výdavky, ktoré sa v zmenenej verzii zvýšili o 115 miliárd Kč, súvisia najmä s kompenzáciou vysokých cien energií a ďalších negatívnych vplyvov vojny na Ukrajine. Na strane príjmov vláda v súčasnosti očakáva nárast príjmov štátneho rozpočtu o 65 miliárd Kč, a to najmä vďaka výrazne vyššej inflácii.

 

Zdroj: ČSOB-Dealing, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist