Česká koruna zostáva uväznená v pásme 25,50 - 25,55 za euro

Česká koruna zostáva uväznená … 25. august 2021 18:12   Kurzy mien   Komerční banka

Nemecký IFO index poklesol za august viac, než sa predpokladalo. Za tým stálo najmä zhoršenie zložky očakávania. Tá sa dostala pod hranicu 100 b. Prvýkrát od tohtoročného marca. Naopak hodnotenie súčasnej situácie oproti júlu vzrástlo. Aj tak ale zostáva celkový index nad historickým priemerom. Vyhliadky do budúcnosti kalí šírenia delte varianty koronavírusy a politická neistota spojená s blížiacimi sa voľbami v Nemecku. Naopak mierne pozitívnym prekvapením bol výsledok júlových objednávok tovaru dlhodobej spotreby v USA.

Na finančných trhoch pokračoval pokoj pred piatkovým začiatkom virtuálneho stretnutia centrálnych bankárov v Jackson Hole. Americký dolár stagnoval voči euru a významnejší pohyb nebol k videniu ani v stredoeurópskom regióne. Koruna zostáva už týždeň uväznená v pásme 25,50 - 25,55 za euro. Podľa nás aj naďalej však panujú podmienky pre návrat koruny k úrovniam okolo 25,40. Úrokový diferenciál voči eurovým sadzbám zostáva už od polovice augusta na najvyšších úrovniach od začiatku pandémie a euro umazalo svojej nedávnej straty voči americkému doláru. Avšak likvidita domáceho finančného trhu je tradične v prázdninových mesiacoch nízka, a navyše druhá polovica mesiaca ani neponúka príliš nových správ z ekonomiky. Preto by koruna mohla zostať na slabších úrovniach dlhšie a počkať si na významnejšie pohyb až do septembra.


Autor: František Táborský

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist