Čína ďalej stupňuje tlak voči kryptoměnám a obmedzí ťažbu a obchodovanie. Chce chrániť bežný finančný systém

Čína ďalej stupňuje tlak … 21. máj 2021 21:14   Kryptomeny   kurzy.cz

Cena Bitcoinu poťažmo celého sektoru kryptomien začala neskôr v priebehu piatku opätovne oslabovať. Okrem sprísnenie regulácie v USA, kde tamojší MF navrhuje povinnosť hlásiť všetky transakcie a operácie s krytpoměnami nad 10 000 USD, za nepriaznivým vývojom stojí tiež správy z Číny, ktorá chce zaviesť ešte prísnejšiu reguláciu sektora v krajine so zameraním na ťažbu a obchodovanie s kryptomena. Cieľom je ochrániť bežný finančný systém a minimalizovať riziká individuálnych rizík na vyššie sociálne úrovne.

Podľa čínskych úradov je všeobecne nutné zabezpečiť hladký chod bežných finančných operácií na akciových, dlhopisových a menových trhoch, ktoré môžu byť vážne ohrozené nelegálnymi finančnými aktivitami.

Segment kryptomena však Čína nechce úplne zatratiť a ignorovať a preto tamojšia centrálna banka vytvorila projekt vlastnú kryptomena podporované juanov.
Podobný cieľ nedávno avizoval aj americký Fed.

Čína už v utorok oznámila, že zakazuje finančným inštitúciám a platobným spoločnostiam poskytovať akékoľvek služby spojené s kryptomena a s transakciami s nimi.

Čína kryptomena regulovala prvýkrát už v roku 2017, kedy zakázala kryptoměnové burzy a upisovanie nových mincí, ale nijako neobmedzovala sektor z pohľadu jednotlivých osôb.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist