Čínsky juan zostane nad 7 za dolár aj po urovnaní vzájomných obchodných sporov

Čínsky juan zostane nad … 22. október 2019 13:11   Kurzy mien   kurzy.cz

Čínska mena v posledných mesiacoch oslabila voči americkému doláru až nad úroveň 7 juanov za dolár. Podľa expertov nad touto hranicou zostane aj v prípade, že dôjde k urovnaniu dlhotrvajúcej obchodného sporu oboch veľmocí.

Analytici banky Natixis nezdieľajú až taký optimizmus ohľadom posledného posunu vzájomného sporu, ktoré by malo v súčasnej smerovať k určitej prvej fázy dohody, ktorá by mohla byť prijatá v novembri, a stále počítajú s ďalším oslabovaním juanu v nasledujúcich 12 mesiacoch smerom k 7,25-7 , 45 za dolár. Dôležitú úlohu bude hrať aj ďalšie oslabovanie čínskej ekonomiky.

Podľa analytikov National Australia Bank sú riziká oslabenia juanu smerom k 7,4 ešte do konca roka rastúce.

Analytici japonskej Nomury vidí ďalší vývoj juanu ako len veľmi ťažko odhadovatelný a celkovo rokovania o urovnaní sporu ako nevyspytateľné. "Fáza 1" prípadnej dohody by mohla byť podpísaná 16. novembra na konferencii v Čile, ale nikto nebude príliš prekvapený, ak sa tento dátum zmení či prípadne úplne zruší.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist