ČNB zajtra neprijme žiadne menovopolitické rozhodnutia

ČNB zajtra neprijme žiadne … 25. jún 2019 16:32   Kurzy mien   kurzy.cz

Zajtra sa koná menovopolitické zasadnutie Českej národnej banky, od ktorého sa však nečaká zmena úrokových sadzieb ani jedným smerom. Ekonomické indikátory aj vyjadrenia členov rady naznačujú, že napriek svižnej inflácií sa ČNB nebude chcieť púšťať do zvyšovania sadzieb vzhľadom ku globálnym neistotám a očakávanému spomaleniu tuzemskej ekonomiky. Trhy tak bude zaujímať skôr celkové hodnotenie situácie z pohľadu centrálnych bankárov, ktoré by mohlo napovedať, či v blízkej dobe nezvažujú obrat v trende smerom k znižovaniu úrokov.
 
Oproti tomu Európska centrálna banka už prostredníctvom prezidenta Draghiho dala jasne vedieť, že je pripravená pristúpiť k ďalším krokom pre povzbudenie nízkej inflácie v eurozóne a poťažmo jej ekonomiky. Podľa odhadu RBI tak jej depozitnú sadzbu do konca septembra klesne o 20 bázických bodov na -0,60 a vylúčiť nemožno ani ďalšiu vlnu kvantitatívneho uvoľňovania. Či toto bude mať za následok aj oslabenie eura voči doláru bude záležať na politike amerického Fedu, ktorý sa zdá byť pripravený v blízkej dobe zakročiť podobným spôsobom. Ktorá z mien (EUR alebo USD) z tohto stretu vyjde víťazne, bude záležať na razanciu znižovanie sadzieb za Atlantikom.
 

Autor: Vít Hradil, analytik
Editor: Eliška Jelínková, analytička

 

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist