Dolár aj česká koruna pokračovali v úspešnom vstupe do roku 2020

Dolár aj česká koruna … 5. január 2020 15:23   Kurzy mien   Komerční banka

Za prvé dva obchodné dni euro voči doláru stratilo viac ako dve tretiny percenta. Zelené bankovky získali podporu hneď so vstupom do roku 2020. Americký prezident D. Trump totiž hodlá ukončiť minuloročné trápenie a 15. januára podpísať prvú časť obchodné dohody s Čínou. Krajina draka navyše v posledných mesiacoch ukazuje na stabilizáciu ekonomického vývoja, začína žať plody predchádzajúceho uvoľnenia v menovej i fiškálnej politike. S rokom 2020 bol navyše oznámené ďalšie menovopolitické stimuly. Dnes potom dolár získal podporu vďaka svojmu štatútu meny bezpečného prístavu v situácii eskalácie politického rizika. Vyostrenie spôsobil úspešný bombový útok Spojených štátov na kľúčového iránskeho generála Sulajmáního na irackom letisku.

V úspešnom vstupe do roku 2020 pokračovala dnes aj česká koruna. Nadviazala tak na včerajšie zisky, keď jej kurz počas piatkovej seansy atakoval hladinu 25,30 CZK / EUR, teda najsilnejšia úroveň od apríla 2017. Posilnenie koruny sme sa dočkali napriek zverejnenie zápisu z posledného rokovania Bankové rady ČNB. Ten totiž podľa nášho vnímania (http://bit.ly/37uLBCZ) vyznel opatrnejšie v porovnaní s tlačovou konferenciou bezprostredne po zasadnutí centrálnych bankárov. Ich väčšina preferuje nižšie úrokové sadzby oproti novembrovej prognóze banky, teda ich stabilitu. Posilnenie koruny tak išlo primárne na vrub pozitívnemu sentimentu na globálnych trhoch.


Autor: Jan Vejmělek

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist