Dolár včera zmazal časť svojich strát

Dolár včera zmazal časť … 24. marec 2023 10:19   Kurzy mien   ČSOB-Dealing

Švajčiarska centrálna banka zvyšuje sadzby o 50 bázických bodov, britská o 25 bázických bodov.

Doláru sa včera podarilo vymazať časť strát, ktoré prinieslo stredajšie zasadanie Fedu. Ziskom dolára pomohli (opäť) veľmi dobré týždenné štatistiky z amerického trhu práce (počet nových žiadostí o podporu klesol), ktoré naznačujú, že trh práce je stále veľmi napätý a americkej ekonomike sa darí. To koniec koncov dokumentuje aj náš nowcast alias sledovač amerického rastu. Ten predpovedá, že ekonomika by mohla v prvom štvrťroku medzikvartálne vzrásť o 2,3 % anualizovane - pozri: https://macrosmart.shinyapps.io/ft_mfbvar/.

Podobne ako Fed a ECB minulý týždeň, ani švajčiarska, resp. britská centrálna banka sa nevyhli problémom vo finančnom sektore a v súlade s očakávaniami zvýšili oficiálne úrokové sadzby. Zatiaľ čo Bank of England zvýšila úrokové sadzby zo 4,0 % na 4,25 %, švajčiarska centrálna banka ich zvýšila z 1,00 % na 1,50 %. Libra ani švajčiarsky frank z príslušných centrálnych rozhodnutí nedokázali nič získať, keďže zvýšenie úrokových sadzieb sa očakávalo.

Zdroj: ČSOB-Dealing, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist