Dolár zatiaľ zostáva silnejší, indexy mierne korigujú

Dolár zatiaľ zostáva silnejší, … 9. júl 2019 11:59   Makroekonomika   Bossa.cz
Americký dolár si od konca minulého týždňa udržiava pozitívny sentiment a zatiaľ posilňuje na väčšine z menových párov. Akciovým indexom sa naopak príliš nedarí a korigujú zisky z rekordných maxím. Ropa WTI včera odmietla ceny nad 58 dolármi za barel.

Pokojnejšie vstup do nového týždňa za sebou majú devízové ​​trhy, kedy si svoju silu z konca minulého týždňa udržiava predovšetkým americký dolár. Ten reagoval na lepšie dáta z amerického trhu práce, keď NFP rástol o 224 tisíc. Miera nezamestnanosti síce mierne rástla na 3,7% a inflačné tlaky nepotešila ani stagnácie tempa rastu miezd na 3,1%, hoci sa očakávalo zrýchlenie na 3,2%. Dolár aj napriek tomu dostal pod tlak napríklad európsku menu, tá sa drží tesne nad úrovňou 1.12, kde jej pomáhajú rastúce stávky na znižovanie úrokových sadzieb v USA. Nedarí sa ani libre, tá na páru GBPUSD včera prekonala low z minulého týždňa a dnes dopoludnia pokračuje v predajnej aktivite.

Americké futures indexy očakávajú dnešný prejav Jerome Powella a zatiaľ zostávajú pod miernym tlakom predajcov. Veľa sa hovorí predovšetkým o Deutsche Bank, ktorá predstavila plán reštrukturalizácie, po ktorom jej akcie stratili viac ako 7%.
 

Na komoditnom trhu zostáva začiatkom týždňa pomerne pokoj. Ropa WTI sa od piatkového close príliš nevychýlila a osciluje okolo úrovne 58 dolárov za barel, ktorú včera dokázali udržať krátkodobí predajcovi. Palladium medzitým koriguje masívne júnové zisky, aj napriek tomu je veľmi blízko rekordným maximám z marca. Zlato sa vinou silnejšieho dolára dostalo späť pod úroveň 1400 dolárov.

UPOZORNENIE: Informácie v tomto článku slúži len na študijné účely a v žiadnom prípade nejde o investičné odporúčanie.

Zdroj: Bossa.cz, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Makroekonomika

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist