EURAUD (07.06.2022) - Graf dňa

EURAUD (07.06.2022) - Graf … 7. jún 2022 15:37   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

Dnešné ranné oznámenie Reserve Bank of Australia sa ukázalo ako veľké jastrabie prekvapenie. Zatiaľ čo mediánový odhad počítal so zvýšením sadzieb o 25 bázických bodov, niektorí ekonómovia očakávali zvýšenie o 40 bázických bodov, čím by sa hlavná sadzba vrátila na úroveň spred pandémie (0,75 %). RBA však obe skupiny prekvapila zvýšením o 50 bázických bodov! Banka tak reaguje na vysokú infláciu, čo znamená, že ďalšie zvýšenie sadzieb môže byť realitou. RBA uviedla, že ekonomika je v dobrej kondícii a trh práce je napätý. Tento napätý trh práce spolu s vysokou infláciou sú hnacou silou rastu miezd a banka chce zabrániť vzniku inflačnej špirály.

Vyššie ako očakávané zvýšenie úrokových sadzieb spôsobilo rast austrálskeho dolára. Tieto zisky sa však vymazali a AUD už nie je medzi svojimi kolegami z krajín G10 ani víťazom, ani porazeným. Pri pohľade na graf EURAUD v intervale H4 je zrejmé, že pár sa v poslednom čase obchoduje v klesajúcom kanáli. Pár sa po rozhodnutí RBA pokúsil získať podporu na úrovni 1,4800, ktorá označovala spodnú hranicu trhovej geometrie, ale klesajúca dynamika rýchlo vyprchala. Otázkou je, čo bude ďalej. Ak sa páru podarí prelomiť úroveň 38,2 % retracementu, ktorá donedávna pôsobila ako strop, znamená to, že rastový trend bol ubránený a v hre môže byť ešte väčší pohyb nahor. Obchodníci s EURAUD by mali mať na pamäti, že rozhodnutie ECB o úrokových sadzbách sa tento týždeň očakáva vo štvrtok o 12:45. Hoci je jastrabie prekvapenie nepravdepodobné, ECB zverejní nové prognózy, ktoré môžu pripraviť pôdu pre zvýšenie sadzieb v júli.

zdroj:xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist