EURUSD (01.05.2023) - Graf dňa.

EURUSD (01.05.2023) - Graf … 1. máj 2023 13:38   Kurzy mien   X-Trade Brokers


EURUSD zaznamenal koncom roka 2022 pomerne dramatický obrat, keď sa ukázalo, že energetická kríza v Európe je miernejšia, než sa očakávalo. Pár sa koncom septembra obchodoval na úrovni blízko 0,95, ale odvtedy sa dostal na úroveň 1,10. Mohlo by ísť o prípravu na väčšiu korekciu?

Pri pohľade na interval D1 možno vidieť takmer dokončenú päťvlnovú štruktúru. Súčasná vlna prebieha pozdĺž stúpajúceho koridoru a zatiaľ čo minulý týždeň sme videli maximá na úrovni 2023, pár v súčasnosti testuje spodnú hranicu kanála. Prielom nižšie by preto mohol viesť nielen k vyberaniu ziskov, ale možno aj k väčšej korekčnej ABC štruktúre. Človek by sa mal mať na pozore pred väčším pohybom pri zníženej volatilite počas sviatku práce.

Prielom nižšieho kurzu - ak by k nemu došlo - by mohol byť varovným signálom pre ostatné trhy, rovnako ako rast EURUSD sprevádzaný ziskami na ostatných rizikových trhoch, najmä na európskych akciových trhoch. Vzhľadom na to, že DE30 je najvyššie od januára 2022 a nie príliš ďaleko od ATH, stávky sú vysoké.

Ak by pár prelomil nižšie z kanála, mohlo by dôjsť k spusteniu väčšej korekčnej štruktúry.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist