EURUSD (12.09.2022) - Graf dňa

EURUSD (12.09.2022) - Graf … 12. september 2022 12:31   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

EURUSD na začiatku nového týždňa zaznamenáva výrazné zisky, pričom hlavný menový pár sa obchoduje o 1,5 % vyššie ako v piatok na konci obchodovania. EURUSD vzrástol na 4-týždňové maximum blízko úrovne 1,02 vďaka dobrej nálade na európskom kontinente.

Zdá sa, že za dnešnou solídnou výkonnosťou spoločnej európskej meny sú predovšetkým dva dôvody. Prvým sú víkendové komentáre členov ECB. Nagel a Elderson poznamenali, že úrokové sadzby v eurozóne sa budú musieť ďalej zvyšovať, aby ECB dostala infláciu pod kontrolu, aj keď európske hospodárstvo možno smeruje k recesii. Agentúra Reuters okrem toho uviedla, že členovia ECB, s ktorými hovorila, uznali, že sadzby sa budú musieť zvýšiť na reštriktívnu úroveň.

Druhým dôvodom zlepšenia nálady v Európe sú správy z Ukrajiny, kde rozsiahla ukrajinská protiofenzíva v oblasti Charkova dosiahla významné úspechy a oslobodila množstvo dedín. Ruské neúspechy na ukrajinskom fronte sa zvyšujú a čas na rokovania medzi bojujúcimi stranami sa možno blíži. Obe strany však teraz opakujú, že teraz nemajú záujem o rokovania.

Pri pohľade na H1 graf EURUSD vidíme, že pár vyskočil nad zónu odporu vymedzenú 50 % retracementom na úrovni 1,0120 a dnes ráno pokračoval v raste. Pár sa dokonca pokúsil prelomiť zónu odporu medzi 61,8 % retracementom poklesu z konca augusta a úrovňou 1,0185, ale tento pohyb bol zastavený tesne pod úrovňou 1,02. Ak však býci opäť získajú kontrolu a prelomia úroveň 1,0185, mohol by nasledovať rast smerom k ďalšej potenciálnej rezistencii na úrovni 1,0250.

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist