EURUSD je stabilný pred zasadaním ECB

EURUSD je stabilný pred … 22. júl 2021 14:24   Kurzy mien   X-Trade Brokers

EURUSD sa obchoduje len s malými zmenami pred zasadaním centrálnej banky

Oznámenie Európskej centrálnej banky o menovej politike je kľúčovou udalosťou dňa. Rozhodnutie bude zverejnené o 13:45 a tlačová konferencia prezidentky Lagarde sa začne o 45 minút neskôr, o 14:30. Očakáva sa, že úrokové sadzby zostanú nezmenené. Hlavné zameranie však bude na vyhliadky a usmernenia. ECB dokončila 18-mesačnú revíziu politiky a začiatkom tohto mesiaca oznámila, že prijme symetrický cieľ 2% inflácie. Predchádzajúcim cieľom bolo, aby inflácia zostala blízko, ale mierne pod 2%. Keď sa cieľ účinne zvýšil, trhy špekulujú, že ECB môže dnes vyslať holubičí odkaz. Načasovanie a rozsah nákupu dlhopisov budú pozorne sledované.

Trhy zostávajú pred oznámením ECB pokojné. EURUSD sa obchoduje v rámci dnešného dňa bez výraznejších zmien a nachádza sa mierne pod hranicou 1,1800. Európske akciové indexy sa na začiatku dnešného obchodovania posunuli vyššie, neskôr sa však začali obchodovať bokom.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist