EURUSD klesá, sadzby sa nezvýšia

EURUSD klesá, sadzby sa … 16. november 2021 16:04   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Euro prežíva zlý začiatok týždňa. Kurz EURUSD dnes mierne klesol po včerajšom výpredaji, keď sa dostal hlboko pod úroveň 1,14. Prvým je všeobecné posilnenie amerického dolára. Druhým a dôležitejším je včerajší prejav guvernérky ECB. Lagardeová uviedla, že zvýšenie sadzieb zo strany banky v budúcom roku je veľmi nepravdepodobné. Preto uviedla, že inflácia by mala v strednodobom horizonte zostať pod dvojpercentným inflačným cieľom. Na otázku o roku 2023 odmietla spresniť svoj názor na zvýšenie sadzieb. Úrokové deriváty nenaznačujú zvýšenie sadzieb v eurozóne v budúcom roku s pravdepodobnosťou vyššou ako 80 %.

Graf EURUSD ukazuje pokles za posledný týždeň. Pár reagoval na Fibo retracementy postpandemického oživenia za posledných 10 mesiacov. Úroveň 61,8 % Fibo retracementu na úrovni 1,1292 je dôležitou úrovňou podpory.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist