EURUSD vzrástol nad hladinu 1,05

EURUSD vzrástol nad hladinu … 17. máj 2022 14:00   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Jastrabie komentáre členov ECB podporujú euro

EURUSD sa naďalej zotavuje z nedávnych poklesov. Hlavný menový pár dnes prekonal hranicu 1,05. Euro sa voči americkému doláru obchoduje takmer o 1 % vyššie. Tento výkon na EURUSD je čiastočne poháňaný oslabovaním USD, ktorý je dnes druhou najhoršou menou G10.

Posilňovanie Eura však je však taktiež pomerne silné. Klaas Knot, šéf holandskej centrálnej banky a člen ECB, svojimi jastrabími komentármi podporil spoločnú menu. Knot povedal, že zvýšenie sadzieb o 25 bázických bodov v júli je vysoko pravdepodobné, ale bude si taktiež vyžadovať rozhodnutie o QE, ktoré sa má prijať v júni. Okrem toho povedal, že tento rok nemožno vylúčiť zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov, ak sa ECB nepodarí dostať infláciu pod kontrolu. Trh už tento rok odhaduje sprísnenie zo strany ECB o 100 bázických bodov.
Treba poznamenať, že zápisnice ECB budú zverejnené tento štvrtok. Posledné zasadnutie ECB bolo vnímané skôr ako holubičie, vďaka komentárom Lagardeovej počas tlačovej konferencie. Tento názor však nemusia potvrdiť zápisnice. Ak členovia ECB v apríli diskutovali o potrebe rýchlejšieho zvyšovania sadzieb, Euro môže zostať rastovom trende, najmä voči menám G10 iným ako americký dolár.

EURUSD testuje dôležitú zónu odporu blízko oblasti 1,05. V prípade prelomenia vyššie budú ďalšie ciele pre býkov v oblastiach 1,0575 a 1,0630. Zdroj: xStation

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist