Facebook mena Libra coin - dátum vydania a ďalšie novinky

Facebook mena Libra coin … 19. jún 2019 11:16   Kryptomeny   CryptoSvet.cz

Facebook mena Libra coin nevyžaduje účet na Facebooku.

To samo o sebe dáva dosť najavo niečo o prístupe, ktorý má tím voči tomuto tokenu. Ide o nový blockchain a altcoin, ktorý na ňom pobeží.

Hoci sme sa oznámenia dočkali, keď je ešte projekt v plienkach, vyhliadky má tento projekt naozaj veľké. Stojí za ním dcérska spoločnosť Facebooku, Calibra a nezávislé konzorcium Libra Association. Oba tieto tímy sa môžu pýšiť poprednými menami vo svojom odbore. Podporu k tomuto projektu vyjadrili aj rôzni influenceri, medzi nimi napríklad Mike Novogratz.

„Tento projekt naznačuje, že kdekoľvek, kde bude prijímaná Visa alebo Mastercard, Libra bude nasledovať,“ tvrdí Dante Disparte, head of policy and communications pre Libra Association, ako povedal v rozhovore pre CoinDesk. „Je to v mnohých spôsoboch veľký skok pre kryptomenu a privedenie tohto druhu aktíva do mainstreamu.“

Skupina Libra Association sa skladá z 28 zakladajúcich členov, medzi ktorými sú napríklad Visa, Mastercard, PayPal, Uber, Lyft, Coinbase a ďalšie. S PayPalom a ich blockchain tímom má Facebook už ostatne nejakú históriu.

Spomínaná Calibra sa zaoberá vývojom finančných služieb a produktov v sieti Libra, ktorá bude v budúcnosti plne pod kontrolou nezávislej Libra Association. Calibra plánuje začať s vývojom digitálnej peňaženky pre stablecoin Libra, ktorá umožní svojim užívateľom posielať a prijímať peniaze medzi sebou.

K tejto peňaženke sa budú zákazníci môcť dostať cez iOS a Android aplikáciu, alebo cez Facebook Messenger a WhatsApp.

Očakávaný štart Libra blockchainu sa pravdepodobne odohrá niekedy budúci rok.

„Hlavným cieľom tu je dosiahnuť finančnú inklúziu“, hovorí Disparte.

Mena pre zákazníkov bez bankových účtov

Prístup k tejto službe by mohol mať enormný dopad. WhatsApp má denne okolo 500 miliónov aktívnych užívateľov, pričom na svete je dnes okolo 1.7 miliárd dospelých ľudí bez bankového účtu. Novým cieľom Libra je dostať sa práve k nim.

„Cieľom tohto nového projektu ... je vystavať finančný ekosystém, do ktorého sa môžu pripojiť miliardy ľudí,“ hovorí DISPARTE.

Pre predné technologické spoločnosti a finančné inštitúcie, ktoré stoja za týmto projektom, to môže v budúcnosti znamenať príval nových zákazníkov. Pre týchto zákazníkov to môže znamenať lepšie finančné zabezpečenie a možnosti manipulácie so svojimi peniazmi.

„Pre veľa ľudí sú dodnes aj základné finančné služby nedostupné: skoro polovica dospelých ľudí sveta nemá aktívny bankový účet, pričom tieto čísla sú horšie v rozvojových krajinách a u žien,“ ako sa vyjadrila Calibra v utorok. Tím k tomu dodal: „Cena vylúčenia je vysoká - napríklad, približne 70 percentám malých spoločností v rozvojových krajinách chýba prístup k úverom a okolo 25 miliárd dolárov ročne stoja migrantov prevodové poplatky.“

Medzi tou hromadou platobných gigantov je tiež niekoľko neziskových organizácií, napríklad Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps a Women 'World Banking. Aby sa stali „Social Impact Partner,“ musia neziskové organizácie mať aspoň päťročnú históriu zmierňovania chudoby, do čoho sa počíta aj práca na iniciatíve digitálnej finančnej inklúzie v odbore. Musia mať aj operačný rozpočet väčší ako 50 miliónov dolárov.

Hoci sa Calibra plánuje v túto chvíľu sústrediť iba na normálne prevody, je možné, že sa v budúcnosti bude cez stablecoin Libra riešiť aj dane, nákupy tovarov a služieb, ako je napríklad káva alebo prístup k verejnej doprave.

„Podobne, ako internet poskytol hladšiu komunikáciu a zdieľanie informácií, my plánujeme poskytnúť svetu verejný ekosystém a prístupný nástroj, vďaka ktorému bude zasielanie transakcií rovnako hladké, bez toho, aby sme obetovali štandardy štátneho dohľadu a tradičnej ekonómie,“ hovorí DISPARTE.

 

Dodržiavanie predpisov

Calibra plánuje predstavovať istotu, a to tiež dodržiavaním množstva know-your-customer regulácií a reguláciou ohľadom prania špinavých peňazí, všetko v rámci jurisdikcie, pod ktorou operuje.

Spoločnosť je zapísaná u U.S. Department of Treasury ako money service business a pracuje teraz na získaní licencie Money Transmitter (poskytovateľa finančných služieb a transakcií) v Spojených štátoch, ktorá by brala kryptomeny ako ekvivalent peňazí.

Táto dcérska spoločnosť tiež plánuje nasledovať vyhlášky Financial Action Task Force a ďalších národných regulátorov a nebude ponúkať svoje služby v štátoch, kde boli kryptomeny zakázané.

Calibra bude požadovať ID verifikáciu svojich užívateľov. Finančné dáta a profily nebudú nijako spojené, aspoň tak to tvrdí whitelist Libra.

„Libra protocol nespája účty s identitou v skutočnom svete,“ píše sa vo white paper.“

„Užívatelia si budú môcť zariadiť množstvo účtov generovaním množstva key-pairs.“

Zabezpečenie vyššie spomenutej peňaženky bude podobné tomu, ktorým disponujú banky a poskytovatelia kreditných kariet. Správanie platformy bude tiež monitorované pre detekciu nezvyklého správania, aby sa predišlo podvodnej aktivite.

Whitepaper je verejne prístupný, avšak bližšie sa k produktu zatiaľ veľmi dostať nemôžete. Projekt je ešte vo vývoji a konzultuje ho mnoho expertov v rôznych oblastiach, aby mohli poskytnúť produkt, ktorý je bezpečný, ľahko použiteľný, a ktorý bude rešpektovať súkromie svojich užívateľov.

Ak chcete byť medzi prvými, ktorí sa dozvedia, až Calibra peňaženka vyjde, môžete sa zaregistrovať na ich stránkach.

 

Tento príspevok "Facebook mena Libra coin - Dátum vydania a ďalšie novinky" bol ako prvý zverejnený na CryptoSvet.cz.

Zdroj: CryptoSvet.cz, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist