FED podporil americké akciové trhy

FED podporil americké akciové … 20. jún 2019 11:38   Investovanie   Research

Akciové trhy v Spojených štátoch včera pokračovali v raste po naznačenie FEDu, že by mohlo dôjsť k zníženiu sadzieb neskôr v tomto roku.

Index S & P 500 si pripísal 0,3%, Nasdaq 0,4%.

Z jednotlivých sektorov sa najviac darilo zdravotníctvu (+ 1%) a sektoru utilít (+ 0,8%). Zo zdravotníctva stojí za zmienku rast spoločnosti Allergan o 6,2%, kde prešiel testovaním liek Linzess, ktorý by teoreticky mohlo používať až 13 miliónov dospelých v Amerike trpiacich CIC. Darilo sa aj spoločnosti Adobe (+ 5,2%), ktorá reportovala nad očakávané tržby a zisk. Rast tržieb si spoločnosť pripísala najmä v cloudových službách (+ 34%), čo je pozitívne z dôvodu vyššej marže.

Európske trhy boli oproti americkým v ľahkej strate a v očakávaní dnes bude najmä zasadnutie Európskej rady, kde sa bude diskutovať dlhodobý finančný rámec pre roky 2021 až 2027 a hlavne obsadenie kľúčových postov po nedávnych voľbách.

Londýnsky FTSE 100 stratil 0,5% a nemecký DAX 0,2%.

Klesli akcie výrobcu športového oblečenia a obuvi Adidas (-1,9%) po tom, čo súd Európskej únie potvrdil neplatnosť ochrannej známky pozostávajúcej z troch paralelných pruhov. Spoločnosť rozhodnutie sklamalo, avšak dodala, že verdikt sa týka len určitého trojprúžkového prevedenia.

Mierny rast si pripísali európske automobilky po oznámení, že Čína bude s USA znovu rokovať v rámci obchodných vzťahov na summite G20, ktorý sa bude konať budúci týždeň. Daimler si pripísal 1,1% a Volkswagen 1,4%. Podobne reagoval aj výrobca čipov Siltronic (+ 4,9%).

Marek Dongres, analytik Českej sporiteľne

Zdroj: Research, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist