GBPUSD je na najvyššej úrovni za posledných 6-týždňov

GBPUSD je na najvyššej … 22. október 2020 17:12   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Britská libra včera dosiahla hodnotu 1,3162 USD, čo predstavuje úroveň, ktorá bola naposledy zaznamenaná 8. septembra, po tom, čo zástupca guvernéra Bank of England, Dave Ramsden oznámil, že úrokové sadzby sa v blízkej budúcnosti neznížia pod nulu, pretože britská ekonomika a finančný systém už bojujú s dopadmi pandémie. Centrálna banka však bude možnosť negatívnych úrokových sadzieb neustále skúmať a v prípade potreby ich bude využívať.

Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit, Michel Barnier pre Európsky parlament uviedol, že obchodná dohoda s Veľkou Britániou je na dosah, ak budú obe strany ochotné konštruktívne spolupracovať. Podľa agentúry Bloomberg sú obchodné rozhovory na pokraji obnovenia po pozitívnom kontakte medzi oboma stranami, uviedli traja ľudia oboznámení s aktuálnou situáciou. Rozhodnutie by mohlo prísť v priebehu nasledujúcich 24 hodín.

Sentiment na trhu sa zlepšil aj po komentároch premiéra Borisa Johnsona. Johnson dnes naznačil, že nechce zavádzať blokovacie opatrenia v celej Veľkej Británii. Podľa jeho názoru tieto kroky vedú k trvalému poškodeniu hospodárstva. Podľa jeho názoru sú súčasné kroky týkajúce sa zavedenia regionálnych obmedzení úspešné. Je však potrebné poznamenať, že v posledných dňoch počet prípadov vo Veľkej Británii prekročil 20 000.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist