Graf dňa - ZLATO (02.12.2022)

Graf dňa - ZLATO … 2. december 2022 12:38   Komodity   X-Trade Brokers

Zverejnenie údajov o pracovných miestach v USA za november je kľúčovou makroudalosťou dňa. Správa NFP bude zverejnená o 14:30 a očakáva sa, že ukáže nárast zamestnanosti v USA o 200 000, čo je pokles z 261 000 nárastu v októbri, pričom miera nezamestnanosti zostáva nezmenená na úrovni 3,7 %. Zatiaľ čo investori by sa zvyčajne pozerali na údaje o NFP, aby našli náznaky, či Fed zmení svoj prístup k monetárnej politike, dnes to tak byť nemusí, keďže sme začiatkom tohto týždňa dostali od predsedu Fedu Powella a ďalších členov Fedu nejaké silné náznaky, že v decembri sa môžu zvýšiť sadzby len o 50 bázických bodov, namiesto 75. Tento názor by potvrdila miernejšia hodnota NFP, ako sa očakávalo.

Holubičí pivot od Powella začiatkom tohto týždňa spustil masívne pohyby na trhu – americké indexy sa zotavili, zatiaľ čo USD oslabil. Oslabenie amerického dolára umožnilo zlatu urýchliť oživenie po nedávnej krátkej korekcii smerom nadol a cena drahého kovu sa vyšplhala nad nedávne lokálne maximum z 1 786,50 USD za uncu. Pohyb nahor sa tam nezastavil - cena pokračovala v pohybe vyššie a prvýkrát od polovice júna 2022 prekonala kĺzavý priemer s periódou 200 (fialová čiara). Teraz trh testuje zónu odporu v rozmedzí medzi 1 800 USD a 50% retracementom spusteného impulzu smerom nadol v apríli 2022 a NFP dáta môžu byť katalyzátorom na prelomenie tejto úrovne.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist