Graf dňa - AUDNZD (03.05.2022)

Graf dňa - AUDNZD … 3. máj 2022 10:04   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

Pár AUDNZD rastie a je najvyššie od júla 2018, pričom prerazil vrcholy z augusta 2020. Austrálsky dolár silne rastie voči novozélandskému doláru po rozhodnutí RBA zvýšiť úrokové sadzby viac, ako sa očakávalo. Trh očakával nárast sadzieb o 15 bázických bodov, čo by viedlo k zvýšeniu úrokovej sadzby na 0,25 %. RBA sa však rozhodla zvýšiť sadzbu na 0,35 %. Zaujímavosťou je, že RBNZ zvýšila sadzby už 4-krát za sebou, čím sa hlavná úroková sadzba dostala na 1,5 %. RBA je jednou z posledných bánk vo vyspelých ekonomikách, ktoré sa rozhodli zvýšiť úrokové sadzby. Banka naznačuje, že je viac ako možné vrátiť infláciu späť k cieľu. Austrálsky dolár tiež podporuje silné ceny komodít, najmä železnej rudy.

Austrálsky dolár nie je v poslednom čase príliš silný voči americkému doláru, ktorý zase čaká dvojnásobné zvýšenie zo strany Fedu. Na druhej strane, v prípade páru AUDNZD sa pozeráme na prelomenie úrovne 1,1050. Ak sa takéto vysoké úrovne udržia aj v najbližších seansách, môžeme očakávať pokus dostať sa k hladine 1,1300. V opačnom prípade sa kľúčová zóna podpory nachádza okolo úrovne 1,08-1,09.

Zdroj: xStation5

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist