Graf dňa - EURJPY (28.10.2022)

Graf dňa - EURJPY … 28. október 2022 13:24   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Bank of Japan ponechala úrokovú sadzbu a ďalšie nastavenia menovej politiky nezmenené. Banka vo vyhlásení uviedla, že očakáva spomalenie inflácie v polovici roku 2023 a že prehodnotí svoje nákupy ETF. Vzhľadom na nedávne divoké devízové pohyby a celkovo zhoršujúcu sa makroekonomickú situáciu však nepadlo ani slovo o akejkoľvek možnej zmene smerovania menovej politiky. Guvernér BoJ Kuroda zdvojnásobil svoj záväzok ponechať politiku nezmenenú a uviedol, že zvýšenie sadzieb alebo ukončenie uvoľnenej menovej politiky by sa v dohľadnej dobe nemalo očakávať. Komentáre vyvolávajú určitý tlak nadol na oslabovanie JPY.

Menový pár, ktorý bude pravdepodobne aktívny počas dnešného dňa, je EURJPY. Nielen z dôvodu nečinnosti zo strany BoJ, ale aj z dôvodu viacerých dôležitých správ z eurozóny. Údaje o nemeckom HDP za 3. štvrťrok 2022 budú zverejnené o 10:00, zatiaľ čo nemecká inflácia CPI za október bude zverejnená o 14:00. Obe správy majú priestor na spustenie prudkého nárastu volatility na EUR, najmä preto, že hodnoty CPI na štátnej úrovni poukazujú na vysokú šancu na zrýchlenie inflácie.

Ak sa pozrieme na graf EURJPY v intervale H1, môžeme vidieť, že pár sa nedávno odrazil od krátkodobej vzostupnej trendovej línie a po dnešnom rozhodnutí BoJ testoval zónu odporu 146,30. Pokus o prelomenie sa ukázal ako neúspešný, ale ďalšia skúška prišla po Kurodovom prejave na začiatku európskej obchodnej seansy. Tento pokus bol tiež neúspešný, aspoň zatiaľ, a teraz budú obchodníci čakať na údaje o nemeckom HDP.

zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist