Graf dňa - EURTRY (18.11.2021)

Graf dňa - EURTRY … 18. november 2021 12:34   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Rozhodnutie o sadzbách zo strany centrálnej banky Tureckej republiky je dnes najzaujímavejšou udalosťou pre devízových obchodníkov (12:00). Očakáva sa, že CBRT zníži hlavnú sadzbu o 100 bázických bodov na 15,00 % napriek takmer 20 % medziročnej inflácii CPI zaznamenanej v októbri. Turecká centrálna banka bola v poslednom čase pri znižovaní sadzieb veľmi agresívna. V septembri došlo k zníženiu sadzieb o 100 bázických bodov a v októbri nasledovalo ešte väčšie zníženie sadzieb o 200 bázických bodov. Okrem toho sa zdá, že riziká sú pre líru vychýlené smerom nadol s potenciálne väčším znížením sadzieb, ako sa očakávalo, keďže Erdogan naďalej vyvíja tlak na CBRT. Erdogan včera povedal, že pokiaľ bude prezidentom, bude pokračovať v boji s úrokovými sadzbami, čo naznačuje, že jeho neortodoxný prístup boja proti inflácii znižovaním sadzieb bude pokračovať. Nie je prekvapením, že turecká líra klesla na nové rekordné minimá voči americkému doláru a euru.

Pri pohľade na graf EURTRY v dennom intervale môžeme vidieť, že pár sa obchoduje v prudkom vzostupnom pohybe, ktorý sa zrýchlil po včerajších komentároch od Erdogana. Dvojica včera prvýkrát v histórii vyskočila nad hladinu 12.00. Denné maximum bolo dnes dosiahnuté mierne nad hladinou 12,40 a rozhodnutie CBRT ešte len príde. EURTRY dnes prekročil rozsah predchádzajúceho vzostupného impulzu a to by mohol byť dobrý moment na technickú korekciu. Od CBRT by sa však vyžadovalo jastrabie prekvapenie, čo je veľmi nepravdepodobný výsledok dnešného stretnutia.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist