Graf dňa - EURTRY (21.10.2021)

Graf dňa - EURTRY … 21. október 2021 12:08   Kurzy mien   X-Trade Brokers

V dnešnom ekonomickom kalendári chýbajú dôležité makro správy z hlavných svetových ekonomík, ale je naplánovaná udalosť, ktorá stojí za pozornosť zahraničných investorov. Centrálna banka Tureckej republiky oznámi rozhodnutie o menovej politike o 13:00 a táto udalosť pravdepodobne zvýši volatilitu na trhu TRY. Napriek poklesu TRY na rekordne nízke hodnoty a inflácii v krajine, ktorá sa rozbieha, trh očakáva, že CBRT zníži sadzby z 18,0% na 17,5%. Takáto prognóza by nemala byť prekvapením vzhľadom na kroky tureckého prezidenta Erdogana začiatkom tohto mesiaca. Erdogan prepustil troch členov CBRT, ktorí boli proti najnovšiemu zníženiu sadzieb. Takáto akcia naznačuje, že zostávajúci členovia CBRT nemajú problémy s neortodoxným pohľadom tureckého prezidenta na menovú politiku a pravdepodobne budú s ním hrať. CBRT naposledy priniesla nečakané zníženie sadzieb o 100 bázických bodov a nemožno vylúčiť, že centrálna banka prekvapí aj dnes.

Ako sme už uviedli, turecká líra dosiahla nové rekordné minimá voči EUR a USD po najnovšom znížení sadzieb CBRT a prepustení centrálnych bankárov. Aj keď sa USDTRY aj EURTRY tento týždeň dokázali stiahnuť z rekordných maxím, oba páry sa dnes začali opäť šplhať vyššie. Pri pohľade na graf EURTRY vidíme, že pokles bol zastavený okolo úrovne 10,74 - spodná hranica geometrie trhu (purpurový rámček). Všimnite si toho, že dvojica zahájila viac ako 6% pohyb nahor po najnovšom teste spodnej hranice geometrie trhu (10. októbra 2021) a nemožno vylúčiť, že sa tento scenár bude opakovať, najmä ak CBRT pristúpi k výraznejšiemu zníženiu sadzieb, ako sa dnes očakáva.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist