Graf dňa - GBPUSD (03.11.2022)

Graf dňa - GBPUSD … 3. november 2022 11:16   Kurzy mien   X-Trade Brokers

 

Jerome Powell zalial studenou vodou tých, ktorí dúfali v obrat Fedu. Na včerajšej tlačovej konferencii predsedníčka Fedu uviedla, že je veľmi predčasné uvažovať o spomalení zvyšovania sadzieb a že konečná úroveň úrokových sadzieb môže byť vyššia, ako sa doteraz predpokladalo. Powellovo posolstvo bolo veľmi jastrabie a trhy podľa toho reagovali - USD posilnil, zatiaľ čo indexy a drahé kovy klesli.

Dnes o 13:00 bude oznámené rozhodnutie ďalšej významnej centrálnej banky - Bank of England. Očakáva sa, že banka zvýši úrokovú sadzbu o 75 bázických bodov, čím sa hlavná úroková sadzba zvýši na 3,00 %. Pokiaľ však ide o Bank of England, treba poznamenať, že predchádzajúce zasadnutie sa konalo deň predtým, ako Liz Trussová predstavila svoj katastrofálny plán na zníženie daní, v ktorom chýbali informácie o financovaní. Odvtedy sa veľa zmenilo - BoE odložila QT a obnovila QE, zatiaľ čo Konzervatívna strana vymenila britského premiéra. Hoci BoE má určite veľa otázok, na ktoré musí odpovedať, investori nemusia dostať všetky požadované odpovede. Vzhľadom na to, že predloženie strednodobého rozpočtu bolo odložené na polovicu novembra, sa zdá byť pravdepodobné, že Bank of England sa dovtedy zdrží akýchkoľvek zásadných vyhlásení o budúcom výhľade britskej ekonomiky. Napriek tomu je pravdepodobné, že GBP bude v čase oznámenia volatilná.

Ak sa pozrieme na graf GBPUSD v intervale H1, vidíme, že pár dnes ráno klesol pod spodnú hranicu krátkodobého klesajúceho kanála a potom sa pohyb smerom nadol zrýchlil. GBPUSD prelomil hranicu podpory 1,1350 a teraz testuje psychologickú oblasť 1,1300. Ak by sa medveďom podarilo prelomiť ju, ďalšia hlavná zóna podpory, ktorú treba sledovať, sa bude nachádzať v oblasti pod 1,1175.

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist