Huawei sa len tak nedá, má najviac 5G patentov

Huawei sa len tak … 30. jún 2019 12:43   Investovanie   kurzy.cz

Podľa agentúrnych správ sa čínska firma Huawei nechce len tak ľahko vzdať a mohla by vrátiť "západu" respektíve USA jeho úder cez patenty spojené s 5G sieťami.

Čínska firma totiž v tejto súvislosti drží najviac patentov na svete napojených na novú technológiu a mohla by chcieť väčšie plnenie z ich používania americkými firmami.

Huawei už v tejto súvislosti požiadala americký Verizon o navýšenie plnenia z celkom 230 využívaných patentov a celú 1 mld. USD. Podobnú požiadavku by mohla firma vzniesť aj voči ďalším firmám.

Podľa vedenia čínske firmy doposiaľ spoločnosť nebola v tomto ohľade nijako striktná ani agresívna vo vymáhaní plnení plynúcich z patentových a intelektuálnych práv, a to predovšetkým s prihliadnutím k snahe rýchlo rásť. Teraz sa však spomínaná otázka začína dostávať viac do popredia.

Huawei má v súvislosti s telekomunikáciami registrovaných celkom viac ako 69 000 globálnych patentov od prenosu dát až po ich skladovanie a celkový sieťový management. Ďalších takmer 50 000 patentov je v procese ich schvaľovania a z nich cca 18% v USA.

Pre siete 5G Huawei aktuálne drží cca 1 554 patentov a je výrazne napred oproti ďalším konkurentom v podobe Nokie, Samsungu a LG Electronics.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist