Irónia na druhú - Facebook nedokáže ustrážiť podvodné praktiky okolo svojej chystenej kryptomeny libra

Irónia na druhú - … 24. júl 2019 14:44   Kryptomeny   kurzy.cz

Komentátori denníka The Washington Post si obšírne všímajú podvodných praktík okolo chystanej novej virtuálnej meny libra, s ktorou prišiel Facebook.

Oficiálne mena ešte nebola ani spustená a sociálne siete sú už plné falošných stránok, ktoré sa snažia používateľa a priaznivcov sociálnych sietí prinútiť k jej nákupom, ktoré sú úplne podvodné.

Podľa komentátorov je neschopnosť Facebooku vysporiadať sa vo vlastnom prostredí s týmito podvodmi jednou veľkou iróniou, pretože sa tým pripravuje o potrebnú dôveru, až sa bude sám snažiť skutočnú menu predať.

Okrem samotného Facebooku sa podvodné stránky s predajom libry objavujú tiež na YouTube a Twitteri.

Facebook sám k prípadu uviedol, že robí čo je v jeho silách pri odstraňovaní reklám a stránok týkajúcich sa týchto podvodov, hneď ako sa o nich sám dozvie a stále sa snaží vylepšovať diagnostiku podobných podvodov v rámci svojich stránok.

 

Autor článku: Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist