Libra silno oslabuje (-1%), nová vláda chce obmedziť prechodné obdobie pre Brexit

Libra silno oslabuje (-1%), … 17. december 2019 14:30   Kurzy mien   kurzy.cz

Britská libra dnes ráno silno oslabuje v reakcii na oznámenie novej vlády, že chce zákonom obmedziť možnosť predlžovania prechodného obdobia k Brexitu za december 2020.

Británia by mala teraz EÚ formálne upustiť k 31. januáru 2020 s tým, že potom pobeží prechodné obdobie v ktorom by sa obe strany mali snažiť uzatvoriť nové vzájomnej dohody vrátane tých obchodných. Počas prechodného obdobia by v Británii malo aj naďalej platiť právo Únie a zákony, ale ostrovné kráľovstvo by už nemalo mať svojich zástupcov v inštitúciách EÚ. Aktuálne môže také prechodné obdobie trvať až 2 roky, ak s tým súhlasia obe strany.

Podľa britskej tlače sa nová vláda Borisa Johnsona pokúsi zákonom obmedziť prechodné obdobie len do už spomínaného konca roka 2020.

Panuje určitý nemalý skepticizmus, že bude možné potrebné a patričné ​​dohody vytvoriť v tak relatívne krátkom čase. Preto sa na svetlo opätovne derú úvahy o tvrdej forme Brexitu, čo škodí libre.

Podľa komentárov ide zo strany novej vlády predovšetkým o snahu presvedčiť voličov, ktorí dali Konzervatívcom svoje hlasy, že k odluke od EÚ dôjde čo najrýchlejšie a bez zbytočných prieťahov.

Opozícia plány novej vlády v tomto ohľade kritizuje.

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist