Meď sa odrazila od dôležitého supportu. Ďalší vývoj bude záležať na výstupe z G20

Meď sa odrazila od … 25. jún 2019 12:56   Komodity   X-Trade Brokers

Strach zo spomalenia svetovej a hlavne čínskej ekonomiky v reakcii na obchodnú vojnu sa netýka len obchodníkov na trhu s akciami. Spomalenie Číny môže mať oveľa väčší dopad na komoditný trh na čele s priemyselnými kovmi. Jedným z takýchto kovov je meď, ktorá od apríla do júna prešla výraznou korekciou.

Situácia okolo medi sa, ale v posledných dňoch začína meniť. Cena medi v polovici júna klesla až k dôležitému supportu na minimá z augusta 2018 a januára 2019, kde sa už tretíkrát stretla s opätovným záujmom "býkov". Tomu nahrávajú i nedávnej správy, podľa ktorých znovu začali rokovania medzi USA a Čínou po tom, čo sa obaja prezidenti dohodli na vzájomnej schôdzke tento týždeň na summite krajín G20 v Japonsku.

Support v okolí 5 700 USD medi pomohol v poslednom roku už tretíkrát. Zdroj: xStation5

Kľúčový fundament pre meď na tento týždeň je preto jasný a práve meď môže byť jedným z aktív, ktoré na výstup z G20 bude reagovať najcitlivejšie. Priestor k rastu má teraz z technického hľadiska otvorený, ale všetko má teraz v rukách americký prezident Trump.

 

 

 

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist