Nadviaže čoskoro striebro na rast ceny zlata?

5. júl 2019 20:00   Komodity   PR článok

Hodnota zlata sa vymanila z viacročného konsolidačného modelu a smeruje nahor. To naznačuje možnosť masívneho viacročného vzostupu na trhoch! Ešte pred tým je tu aj možnosť istého spätného testovania nižších cien v lete tohto roka ešte pred tým, než úroveň $1 500 za uncu zlata bude nadobro dobytá.

Striebro je po zlate druhým veľmi sledovaným kovom. Preto sa v tomto článku na neho detailnejšie pozrieme.


Aktuálna situácia na zlate

Obdobia jesene a zimy sú zvyčajne priaznivejšie pre rast ceny drahých kovov. Sezónnosť však nie je spoľahlivým obchodným nástrojom. Niektorí technickí analytici nesprávne počítali s pádom ceny zlata a jeho akcií po neuspokojivom začiatku na jar tohto roka a ich myšlienky viedli priamo k letnej stagnácii. Namiesto toho však posledné týždne zlato vyrástlo až tak, že sa na grafe silne hrdí ako býk s dobrou vyhliadkou do budúcna.  Je tu ale drobný problém so súčasným nastavením na trhoch s drahými kovmi: striebro zatiaľ nepotvrdilo rast zlata.


Čo na to hovorí striebro?

Cena striebra musí prelomiť hranicu 15,50 dolárov, potom 16,00 dolárov (posledná najvyššia hodnota, ktorá môže zastaviť rast ceny), aby nastal rastový trend v parite so zlatom. Mierny vývoj cien bielych kovov v uplynulých mesiacoch vyústil do toho, že sa striebro obchodovalo pri svojej najnižšej úrovni voči zlatu za uplynulé tri desaťročia. Niektorí investori sú nadšení z tejto vzácnej príležitosti kúpiť si viac uncí striebra za lacný peniaz. Iní sú pochopiteľne znepokojení, pretože striebro nevykazuje žiadny vzostup počas konsolidácie v sektore kovov.

 

Prečo cena striebra zatiaľ stagnuje?

Striebro, ktoré je menej hodnotným a prirodzene volatilnejším trhom ako zlato, by malo nasledovať pohyby zlata na oboch stranách, či je to nahor alebo nadol. Tak prečo sa striebro namiesto toho chová ako anemická verzia zlata? Možných je viacero dôvodov - od rekordného nákupu zlata v centrálnej banke, od závislosti striebra od priemyselného dopytu až po nízku (oficiálnu) infláciu, či manipuláciu na trhu. Pravdepodobne ide hlavne o investičnú psychológiu. Keď sú trhy s drahými kovmi už niekoľko rokov mimo “hlavného prúdu” spravodajského cyklu, ktorý hlása rastúci akciový trhom a rast digitálnych mien (Bitcoin a ďalšie kryptomeny), verejnosť sa už toľko nezaujíma o drahé kovy.

Veľmi bohatí a veľkí inštitucionálni investori, ktorí sú vhodnejší na zaujatie protichodných pozícií v prehliadaných aktívach, vo všeobecnosti uprednostňujú zlato pred striebrom, pretože je pre nich výhodnejšie hromadiť ho vo veľkých množstvách.

Stále sa nachádzame v ľstivej fáze rastúceho trhu s drahými kovmi. Keď vstúpime do fázy účasti verejnosti a zvýši sa dopyt po fyzických kovoch, nepochybujeme, že striebro zase zažiari.

Tento PR článok bol zverejnený v spolupráci s webom Uspesnynaburze.sk

Zdroj: Fxstreet.com

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist