Najúspešnejšou kryptomenou je tento rok litecoin, posilnil o 330%

Najúspešnejšou kryptomenou je tento … 15. jún 2019 12:51   Kryptomeny   Patria Finance

Najúspešnejšou kryptomenou je v tomto roku menej známa mena litecoin.

Od začiatku r.2019 litecoin posilnila už o viac ako 330% a prekonala tak svoje väčšie a známejšie konkurentky, vrátane mien ako sú Bitcoin, etheria a XRP. Uviedla to agentúra Bloomberg.

Trhová kapitalizácia litecoinu je 8,4 miliardy USD, čo z nej robí podľa údajov Mosaic Research siedmu najväčšiu digitálnu menu sveta.

Oživenie litecoinu čiastočne pripisuje Bloomberg nadchádzajúcemu rozpoľovaniu/deleniu meny, ktorému sa anglicky hovorí halving alebo halvening.

V rámci neho sa počet mincí pre takzvaného ťažiara zníži o polovicu, čím sa zníži celková ponuka. Nižšia ponuka by mala vytiahnuť cenu smerom hore a zabrániť poklesu hodnoty.

Ťažiari teraz za jeden block získajú 25 nových litecoinov, po rozpolení, ktoré by sa podľa očakávania malo uskutočniť 6. augusta 2019, dostanú len 12,5 litecoinov.

Rozpoľovanie/deleni sa zvyčajne uskutočňuje každý štvrtý rok. Naposledy litecoin tri mesiace pred ním posilnila o zhruba 60%.

Rozpoľovanie sa netýka iba meny litecoin, objavuje sa aj u Bitcoinu. U toho má budúci halving nastať v máji 2020.

Zdroj: Patria Finance, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kryptomeny

    Obchodovanie CFD kurzy online

    Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
    Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

    Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
    TOPlist TOPlist