(Naozaj) chcete byť miliardárom?

(Naozaj) chcete byť miliardárom? 12. december 2022 16:08   Podnikanie   InvesticniWeb.cz

Kedysi sa ľudia uspokojili s myšlienkou, že sa jedného dňa vypracujú na dolárových milionárov. Niektorým to už nestačí, pretože by sa radšej pridali do klubu miliardárov.

"Mať peniaze je skvelé, ale nemyslím si, že čím viac peňazí, tým lepšie. Od určitého momentu si myslím, že bohatstvo je skôr obmedzením ako oslobodením," hovorí Ben Carlson z investičnej spoločnosti Ritholtz Wealth Management. "Desať najbohatších ľudí na svete sa v súčasnosti rozviedlo celkovo dvanásťkrát. Teoreticky to môže naznačovať, že je ťažké udržať zdravý partnerský vzťah pri množstve pracovných povinností."

Elon Musk raz povedal: "Neviem, koľko ľudí by naozaj chcelo byť mnou. Chceli by byť tým, za koho ma považujú, a nie tým, kým naozaj som. To, ako sám seba týram, to je iný level."

Podobne Steve Jobs raz opísal, ako sa ľudia v spoločnosti Apple menili, keď zbohatli: "Niektorí ľudia si kúpili Rolls-Royce a veľa nehnuteľností. Najali správcov pre každú nehnuteľnosť a potom manažéra, ktorý mal na starosti všetkých správcov. Ich manželky podstúpili plastické operácie a stali sa z nich bizarné bytosti. To som nechcel. Tak som si sľúbil, že nedovolím, aby mi peniaze zničili život."

"Jobs mal aj svoje chyby, ale na rozdiel od mnohých iných si uvedomoval, že peniaze sú dvojsečná zbraň. Každý by si to mal zapamätať. Je určite lepšie byť bohatý ako chudobný, ale bohatstvo určite nie je kľúčom k šťastnému životu," dodáva Ben Carlson.

 

Zdroj: InvesticniWeb.cz, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist