Paládium prudko rastie napriek jastrabiemu Fedu

Paládium prudko rastie napriek … 27. január 2022 14:48   Komodity   X-Trade Brokers

Paládium pokračuje v silnom rastovom trende, ktorý sa začal v polovici minulého týždňa. Rally pokračuje aj napriek jastrabiemu postoju Fedu, ktorý posilnil americký dolár a následne oslabil drahé kovy. Paládium včera vzrástlo, hoci zlato aj striebro výrazne klesli. Čo stojí za rastom cien paládia? Paládium si od začiatku roka pripísalo už 30 %, pričom väčšina týchto ziskov prišla v posledných seansách. Trhy sa obávajú, že ruská ťažobná kapacita, ktorá predstavuje 40 % celkovej svetovej ponuky tohto kovu, môže byť nedostupná. Ak sa Rusko rozhodne napadnúť Ukrajinu, hrozí vysoké riziko sankcií. Paládium sa používa na výrobu katalyzátorov pre spaľovacie motory. Okrem toho sa očakáva, že dopyt po tomto kove sa v tomto roku zvýši v reakcii na vyššie tempo automobilového priemyslu.

 

Paládium sa obchoduje so ziskom takmer 30 % a je na štvormesačných maximách. Cena sa však naďalej pohybuje približne 28 - 30 % pod svojím historickým maximom z mája 2021. Za zmienku stojí, že cena prelomila 50 % retracement posledného poklesu a prekročila 200-percentný kĺzavý priemer, čo možno považovať za býčí signál. Zdroj xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist