Poľský zlotý najslabší od roku 2009 (Komentár)

Poľský zlotý najslabší od … 25. marec 2021 19:19   Kurzy mien   Komerční banka

Dnešné obchodovanie na finančných trhoch sa nieslo v pokojnejšom duchu. Hlavné dáta tohto týždňa už bola zverejnená a hlavné politické udalosti dnešného dňa spadajú až do popoludňajších hodín amerického obchodovania. Avšak do miernych strát akciovým trhom pomohol plánovaný prejav guvernéra americkej centrálnej banky, ktorý povedal, že za zlepšujúcimi sa očakávaniami stojí najmä tamojšie fiškálny balíček a priebeh vakcinácie. Investori však pravdepodobne videli väčšiu silu v samotnej americkej ekonomike. Európske trhy uzatvárajú v miernych stratách a podobný obrázok je vidieť aj na druhej strane Atlantiku. Americký dolár opäť znásobil svoje zisky voči euru a dostal sa na najsilnejšie úrovne od začiatku novembra.


Regiónu však vládla skôr domáce témy. Maďarský forint si zhodne s českou korunou pripísal len mierne zisky, zatiaľ čo poľský zlotý sa dostal na najslabšie úrovne od roku 2009. Dôvodom je zhoršujúca sa pandemická situácia v spojitosti s blížiacim sa rozhodnutím tamojšieho ústavného súdu vo veci cudzomenových hypoték. To je naplánované na 13. apríla. Dovtedy tak možno predpokladať vyššiu volatilitu, však

nepredpokladáme, že by akékoľvek rozhodnutie malo mať dlhodobý vplyv na tamojšie bankový sektor, ktorého sa finančné trhy obávajú. Aj naďalej tak očakávame, že sa poľský zlotý vráti k silnejším hodnotám. Koruna sa počas dneška spamätávala z vyššej volatility posledných dvoch dní a v závere obchodovania sa postupne vracia k úrovni 26,20 za euro. Vyššie úrokové sadzby na trhu a pretrvávajúce optimizmus na finančných trhoch by podľa nás mali korunu aj naďalej podporovať k silnejším hodnotám. Na druhú stranu vidíme krátkodobé riziko v posilňujúcim americkom dolára voči euru, ktorý nehrá do kariet celému regiónu.

Autor: František Táborský

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist