Pozornosť pritiahne záznam z posledného zasadnutia ČNB

Pozornosť pritiahne záznam z … 14. november 2019 18:42   Kurzy mien   kurzy.cz

Regionálnym tigrom je Maďarsko

Česká koruna sa dnes pohybovala v úzkom štvorhalierovom pásme 25,54-25,58 SKK / EUR. Mierne slabší rast českej ekonomiky, než trh čakal, nechal korunu chladnú. Dynamika HDP dosiahla podľa predbežných odhadov v Q3 19 úrovne 0,3% q / q. Podľa štatistického úradu k expanzii prispel domáci aj zahraničný dopyt, pričom odvetvie priemyslu zaznamenalo nižšíiu dynamiku, ako v prvej polovici roka. Celkovo dáta ukázali, že česká ekonomika pomaly pribrzďuje. Viac sme sa tejto téme venovali tu: http://bit.ly/2q3yhFU. Na svojom tempe výrazne ubrala aj poľská ekonomika. Tá v medziročnom porovnaní rástla najpomalšie za posledné tri roky (3,9% y / y). Regionálnym tigrom tak zostalo Maďarsko. Rast HDP tu ešte mierne zrýchlil, a to zo 4,9% na 5,0% y / y. K rastu najviac prispel priemysel, stavebníctvo a sektor služieb. Maďarský forint však z týchto správ príliš nevyťažil. Deň uzavrel v podstate bez zmeny, keď sa po celý deň pohyboval v úzkom intervale 333,6-334,1HUF / EUR. Poľský zlotý si počas utorkového obchodovania pripísal 0,1% a posilnil na 4,286 PLN / EUR.

Pozornosť pritiahne záznam z posledného zasadnutia ČNB

Zajtra bude zverejnený zápis z posledného zasadania ČNB . Tá na ňom ponechala sadzby bez zmeny. Nová prognóza však ukázala na potrebu dvojitého zvýšenia úrokových sadzieb v krátkom horizonte. Pre vyššiu sadzbu zdvihli ruku dvaja členovia bankovej rady. V tomto smere vsádzame na Vojtecha Bendu a Marka Moru. Zápis z novembrového rokovania tak bude nepochybne patriť k tým zaujímavejším. Viac sme sa ČNB venovali tu: http://bit.ly/2WRbsBb.

 
Autor: Jana Steckerová

Zdroj: Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist