Prečo investovanie nikdy nebude úplne jednoduché

Prečo investovanie nikdy nebude … 13. september 2019 10:27   Investovanie   Research

Investičné svet sa v uplynulých rokoch otvoril prakticky všetkým.

To ale neznamená, že všetci, čo do neho vstúpia, sa stanú víťazmi. Potenciálny zisk je vždy spojený s rizikom. Obmedziť ho môžu môžu roky strávené na trhu. Pocit bezpečia prameniaci z nadobudnutých skúseností ale môže byť aj nebezpečný.

Britský novinár a podnikateľ Matt Ridley v knihe The Red Queen: Sex and the Evolution of Human Nature píše, že existencia je neustálym súbojom.

Každý úspech v sebe má zárodok budúceho neúspechu. Čím rýchlejšie ľudia bežia, tým rýchlejšie sa pohybuje svet okolo nich a tým menej pokroku robia. Život je ako šachový turnaj, v ktorom víťaz jedného kola začína v ďalšom kole s handicapom v podobe chýbajúceho pešiaka, uvádza.

Vo svete financií je podľa Ridleyho prejavom tejto zákonitosti to, že akonáhle investor objaví nejakú príležitosť, je len otázkou času, kedy si ju všimnú aj ostatní, a on tak príde o konkurenčnú výhodu. Príkladom toho môžu byť burzovo obchodované fondy, ktoré boli ešte pred dvadsiatimi rokmi vyložene okrajovou záležitosťou.

Zatiaľ nikto nedokáže s istotou povedať, ako rastúca popularita burzovo obchodovaných fondov ovplyvňuje akciový trh.

Predstavuje ETF (exchange-traded fund) zvýšené riziko pre drobných investorov? A ak áno, aké?

Práve to, že na tieto a podobné otázky nepoznáme odpoveď, je dôvod, prečo investovanie nikdy nebude jednoduché.

Investovanie je to sústava rovníc s mnohými neznámymi, ktoré sa navyše stále mení, uzatvára Nick Maggiulli zo spoločnosti Ritholtz Wealth Management.

Zdroj: Research, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Podnikanie, Dane, DPH

Obchodovanie CFD kurzy online

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist