Produkcia ropy v Saudskej Arábii po útoku dronov klesla na polovicu

Produkcia ropy v Saudskej … 15. september 2019 21:09   Komodity   TNBiz

Po sobotňajšom útoku na ropné zariadenia spoločnosti Saudi Aramco Saudská Arábia oznámila, že sa znížila produkcia ropy o polovicu. K akcii sa prihlásila jemenská povstalecká skupina Húsíú.

 

Ropné zariadenia po útoku rebelov, ktorý mal byť vykonaný prostredníctvom dronov, zdevastovali plamene. Následky sú ohromné, produkcia ropy krajiny sa zníži na polovicu, uvádza agentúra Reuters s odvolaním sa na ministra energetiky, ktorým je princ Abdalazíz bin Salmán.

Spojené štáty už oznámili, že sú pripravené uvoľniť ropu zo svojich strategických rezerv. Minister zahraničia USA Mike Pompeo z útokov obvinil Irán, podľa neho neexistuje dôkaz, že prišiel útok z Jemenu.

Minister pre energetiku USA Rick Perry už oznámil, že prípadnú akciu k tomu, aby sa vyvážili akékoľvek problémy na ropnom trhu, chce koordinovať s Medzinárodnou agentúrou pre energiu. Tá už ale oznámila, že sa vplyvu na trhu neobáva.

Zdroj: TNBiz, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist