Región v pluse (Komentár) (5.1.2021)

Región v pluse (Komentár) … 5. január 2021 17:39   Kurzy mien   Komerční banka

Kurz koruny sa dnes nemohol rozhodnúť akým smerom sa vydať. Česká mena najskôr oslabila a posunula sa až na 26,25 CZK / EUR. V závere dňa však chytila ​​druhý dych a posilnila až pod úroveň 26,15 CZK / EUR. Ako sme už avizovali začiatkom týždňa, vidíme priestor pre jej ďalšie posilnenie pod hladinu 26,10 CZK / EUR. V pluse skončil aj zvyšok regiónu. Poľský zlotý aj maďarský forint si pripísali zhodne 0,4% (na 4,537 PLN / EUR a 359,7 HUF / EUR). Výsledok hospodárenia českého štátneho rozpočtu dnes zverejnilo Ministerstvo financií. Deficit štátneho rozpočtu dosiahol rekordných 367,4 mld. CZK. Oproti novelizovanému plánu však ministerstvo na výdavkoch nakoniec 41 mld. CZK ušetrilo, zatiaľ čo príjmy boli o 91,5 mld. CZK vyššia. Viac sme sa téme venovali tu: http://bit.ly/3hSli0c.

Drobné zisky si v porovnaní s popoludňajším hodinami predchádzajúceho obchodného dňa pripisovala aj spoločná európska mena. Hladinu 1,23 USD / EUR sa jej ale zdolať nepodarilo. Dobré správy prichádzali predovšetkým z Nemecka. Trh práce prekvapil ďalších poklesom nezamestnaných Nemcov, hoci trh počítal s jej nárastom. Miera nezamestnanosti stagnovala na úrovni 6,1%. Rast vykázali i nemeckej maloobchodné tržby. Nemecká ekonomika tak vykazuje prekvapivú odolnosť voči ďalšej vlne pandemickej krízy. Výrazne jej v tom pomáha tamojšej vládna politika. Priemyslu potom svedčí robustný zahraničný dopyt a menšie narušenie dodávateľských reťazcov, než tomu bolo pri prvej vlne Koronavirové krízy.
Autor: Jana Steckerová

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist