Regionálnym menám zdvihla náladu nádej na odchod Británie z EÚ s dohodou

Regionálnym menám zdvihla náladu … 17. október 2019 21:04   Kurzy mien   Komerční banka

Regionálne meny dnes profitovali z oznámenia, že Veľká Británia a EÚ dosiahli dohodu o brexite. Vyplýva to aspoň z vyhlásenia predsedu Európskej komisie Junckera, v ktorom oznámil, že dohoda je podľa neho férová a vyvážená a odporučí jej Európskej rade na schválenie. Dohodu by mal v sobotu schvaľovať britský parlament. Severoírska Demokratická unionistická strana (DUP) sa však už vyjadrila, že dohodu nepodporí. Labouristická strana je podľa slov jej šéfa Corbyn z dohody nešťastná. To, či bude v sobotu nakoniec schválená, teda zatiaľ nie je vôbec isté.

Kurz koruny voči euru sa v priebehu štvrtkového obchodovania dostal pod hladinu 25,70 CZK / EUR. Ak by sa dohodu o brexitu podarilo schváliť, mohla by česká koruna ďalej posilňovať. So schválením brexitovej dohody totiž rastie aj šanca, že by Česká národná banka mohla na svojom novembrovom zasadnutí zvýšiť úrokové sadzby. Tým, čo jej od tohto kroku odrádzalo, boli práve neistoty prameniace z vonkajšieho prostredia. Posilnením na výsledky rokovaní o brexite reagoval aj maďarský forint. Ten si na svoje konto pripísal 0,4% a posunul sa na 331,1 HUF / EUR. Poľský zlotý zostal v porovnaní s predchádzajúcim dňom bez zmeny.

Zdroj: Komerční banka, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist