Riksbank zvyšuje sadzby o 100 bp, SEK rastie

Riksbank zvyšuje sadzby o … 20. september 2022 10:02   Kurzy mien   X-Trade Brokers

Riksbank dnes o 9:30 oznámila svoje rozhodnutie o menovej politike. Očakávania boli zmiešané – ekonómovia zaznamenali zvýšenie sadzby o 75 bázických bodov, zatiaľ čo peňažné trhy počítali s viac ako 80-percentnou pravdepodobnosťou pohybu sadzby o 100 bázických bodov. Ako taký bol priestor na prekvapenie a ukázalo sa, že to bolo jastrabie prekvapenie. Riksbank zvýšila sadzbu o 100 bázických bodov, čím stanovila hlavnú úrokovú sadzbu na 1,75 %. Švédska koruna po rozhodnutí rozšírila zisky voči euru, pričom EURSEK klesol na denné minimum pod 10,71. Časť pohybu však už bola vymazaná. Ak sa pozrieme na graf EURSEK v intervale D1, môžeme vidieť, že pár klesá po neúspešnom pokuse o prelomenie nad strednodobú zónu odporu, ktorá sa nachádza nad hladinou 10,8070.

Jastrabie stávky na Riksbank sa zvýšili po nedávnom zvýšení jastrabích stávok na ECB. Banka v komentári k dnešnému rozhodnutiu uviedla, že v najbližších 6 mesiacoch očakáva ďalšie zvyšovanie úrokových sadzieb.

zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Kurzy mien

Zobraziť / Skryť numerickú kalkulačku

Obchodovanie CFD kurzy online FOREX

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist