Ropa Brent pod 70 USD kvôli nezhodám OPEC+

Ropa Brent pod 70 … 31. máj 2023 10:38   Komodity   X-Trade Brokers

 

Ropa Brent dnes stráca 4 %, čo môže súvisieť s viacerými faktormi. Americké médiá hovoria o neistote v súvislosti s dohodou o dlhovom strope, keďže viacerí republikáni naznačili, že návrh zákona nepodporia. Okrem toho sa objavujú ďalšie otázniky týkajúce sa Číny a ďalšieho rastu dopytu.

Kľúčovým faktorom, ktorý pravdepodobne podporuje pokles cien, sú však v súčasnosti nezhody v rámci rozšíreného kartelu OPEC+. Nedávno minister ropného priemyslu Saudskej Arábie varoval zmluvných predajcov pred možnými opatreniami OPEC+, čo by mohlo naznačovať ďalšie potenciálne znižovanie produkcie. Na druhej strane ruský minister energetiky tvrdí, že Rusko je so súčasným vývojom a cenami spokojné. Objavili sa však náznaky, že Rusko možno tiež ťaží a vyváža viac, ako stanovujú interné dohody kartelu. Hrozí tak možné "rozvrátenie" celej dohody, čo by mohlo viesť k návratu dodávok až o 2 milióny barelov denne, hoci je samozrejme potrebné mať na pamäti obmedzenú kapacitu pre takýto rýchly nárast produkcie. Nedávno však Irak alebo SAE údajne naznačili, že by chceli ťažiť viac.

Prudký pokles ceny ropy Brent vyvolala neistota v súvislosti s udržateľnosťou dohody OPEC+ a neistota v súvislosti s dopytom zo strany Číny alebo celosvetovo v prípade, že USA nakoniec zbankrotujú. Najbližšia podpora sa nachádza okolo 68 USD za barel, kde sa nachádza 23,6 retracementu.

Zdroj: xStation5

Zdroj: X-Trade Brokers, prevzaté zo spravodajstva Kurzy.cz

Zdieľajte správu na sociálnych sieťach

zdielat facebook linkedin pinterest twitter blogger enlace oblúbené


Komodity

Obchodovanie CFD kurzy online komodity

Obchodovanie s Plus500 je vhodné pre skúsených obchodníkov, nie začiatočníkov.
Upozornenie: Uvedené kurzy a informácie sú pravidelne aktualizované a kontrolované, majú informatívny charakter a nie sú právne záväzné. Za správnosť informácií portál kurzy-online.sk neručí. Čítaj: Vylúčenie zodpovednosti. Ak ste našli chybné informácie prosím napíšte nám.

Podmienky inzercie, reklamy, PR články a akcie na kurzy-online.sk
TOPlist TOPlist